کپی شد
چکیده مقاله الغدیر في الکتاب و السنة و الادب
الغدیر، کتابی است در اثبات امامت و خلافت بلافصل امیرالمومنین با استناد به واقعه غدیر و بررسی سند و دلالت حدیث غدیر.
این اثر وزین از علامه امینی است. ایشان با همت بلند کاری کردند که در حد کـار یـک ملت بود؛ لذا با انتشار الغدیر، این کتاب همواره مورد تمجید دانشمندان و مصلحان جهان اعم از سنی و شیعه قرار گرفت.
کتاب الغدیر برای به سرانجام رسیدن، چهل سال از عمر علامه امینی را برای خود صرف کردهاست.
با بررسیهای صاحب کتاب وزین الغدیر حديث غدیر از احاديث متواترى است كه احدى نمىتواند در صدور آن از پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) ترديد داشتهباشد.
روايات فراوانى از طرق علمای اهل سنت راجع به جريان غدير خم، نقل شده كه جاى ترديدى براى هيچ فرد با انصافى باقى نمىگذارد.
در كتاب الغدیر از بيست و شش(26) نفر از علماى اسلام كه درباره حديث غدير كتاب جداگانه نوشتهاند، نام برده شدهاست.
علامه در کتاب وزین الغدیر با نقد آثار و تألیفات کسانی چون «ابن تیمیه»، «آلوسی»، «قصیمی» و «رشید رضا» در صدد برآمد وحدت و اخوت اسلامی را در جهان اسلام بگستراند و تخمهای نفاق و تفرقه را بخشکاند.
در كتاب نفيس الغدیر بيست و دو احتجاج به حدیث غدیر با تعيين مدارک آمدهاست.
در روايات فراوانى که از طرق معروف اهل تسنن و شيعه نقل شده، صريحاً آمده است كه آيه شريفه «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا؛[i] امروز دين شما را كامل كردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم، و اسلام را به عنوان آيين [جاويدان] شما پذيرفتم»، در روز غدير خم و به دنبال ابلاغ ولايت على(علیه السلام) نازل گرديده است.
پس از انتشار کتاب وزین الغدیر علامه امینی، این کتاب مورد ستایش جدی دانشمندان بزرگ جهان قرار گرفت و سخنرانان با بیان و نویسندگان با قلم این کتاب را ستودند و کتابهایی در این زمینه به رشته تحریر در آمد.
[i]. مائده، 3.