کپی شد
گفتمانسازی پیرامون رابطه دین و فطرت
چندین راهکار برای مبارزه با الحاد در شرایط معاصر وجود دارد که همگی در نقطه کانونی نسبتشناسی دقیق دین و فطرت معنا مییابند. «گفتمان سازی پیرامون رابطه دین و فطرت»، «ترویج این گفتمان» و «تحرک اجتماعی بر اساس آن» فعالیتهای مهم و کلانی است که باید انجام گیرند و آیه شریفه «فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا» هم بر ضرورت ایجاد این گفتمان دلالت دارد و هم از آن، محتوا و مؤلفههای این گفتمان را میتوان به دست آورد.
در این چارچوب، ضرورت دارد، پیرامون رابطه فطرت و دین نظریهپردازی کنیم و بررسی و مطالعه دین را بر اساس نظریه فطری بودن دین، عمق ببخشیم و مردم را در زمینههای تربیتی و آموزشهای دینی به صورت مداوم و دقیق به فطرت انسانی ارجاع دهیم.
شریعت و دین را با اجتهاد در بستری فطری به انجام برسانیم و در نهایت یک صورت فطری و عقلانی از دین و شریعت را ارائه دهیم.
نباید صرفا مباحث فکری مبتنی بر استدلال ورزی برای اثبات خدا را در برابر ملحدان در پیش بگیریم، چنین شیوهای بیشتر برای گذشته مفید بود و امروزه هم صرفا در قبال بخشی از الحاد میتواند مؤثر افتد.
الحادهایی که در فضاهای جوامع اسلامی رخ داده، اسباب دلزدگی نسبت به پارهای از رفتارها از خاستگاه شریعت است، باید در برابر این نوع الحاد، در چارچوب نظریه فطرت به سمت بازسازی نگاه به دین در مردم به پیش برویم.[1]
[1]. خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نشستی در جمع طلاب و فضلای عرب زبان مقیم قم پیرامون الحاد در جوامع اسلامی.