کپی شد
ویژگیهای شخصیتی شیخ یوسف بحرانی
مرحوم بحرانی دارای ویژگیهای مثبت و برجسته زیادی بود. برخی از آنها عبارتند از:
1. خستگی ناپذیری در کسب علم و دانش: او در راه کسب علم بسیار تلاشگر و خستگیناپذیر بود، تا آنجا که در اوج مشکلات مادی زندگی و آوارگیهایی که بر اثر درگیریهای قومی و سیاسی سرزمینش متحمل شد و همچنین قتل و کشتارهایی که یک زندگی آرام و بیدغدغه را از انسان سلب میکرد، هیچکدام مانع پیشرفت علمی وی نشد.
2. کثرت تتبّع: بحرانی از جمله دانشمندان و علمای پرکار و محقق شیعه است.
3. قدرت حافظه: یکی دیگر از ویژگیهای برجسته شخصیتی شیخ یوسف، قدرت حافظه فوق العاده ایشان بوده است.[1]
4. حقپذیری: بهطور قطع و یقین میتوان گفت: برجستهترین ویژگی مرحوم بحرانی، حقپذیری آن بزرگمرد است. هنگامی که آیةالله وحید بهبهانی در سال 1159 ق وارد کربلا شد و بهمبارزه علمی با اخباریگری پرداخت. چند روزی در درس صاحب حدائق حاضر شد. روزی در صحن مطهر ایستاد و در جمع عالمان اظهار داشت: من حجت خدا بر شما هستم. طلاب و فضلاء گرد وی جمع شدند و گفتند: چه میگویی شیخ؟ او پاسخ داد: اگر شیخ یوسف بحرانی چند روزی کرسی درس خود را در اختیار من قرار دهد، حجتم را بیان خواهم داشت. وقتی این خبر به شیخ یوسف بحرانی رسید، (با کمال تواضع) پیشنهاد وحید بهبهانی را پذیرفت. بهبهانی سه روز به درس ادامه داد. نتیجه آن سه روز این شد که دو سوم شاگردان شیخ یوسف بحرانی از اخباریگری رویگردان شده، به شیوه اجتهاد و اصول روی آوردند. این مطلب بهخوبی بیانگر اوج حقپذیری و تواضع مرحوم بحرانی است.[2]
[2]. دوانی، علی، مفاخر اسلام (استاد کل وحید بهبهانی و معاصران، استادان و شاگردان از 1150 ق تا 1250 ق)، ص 123 و 124؛ بحرانى، يوسف بن احمد، الحدائق الناضرة في أحكام العترة الطاهرة، محقق/ مصحح: ايروانى، محمد تقى و مقرم، سيد عبد الرزاق، ج ۱، ص ۱۶۷.