نیاز دختر به اذن پدر در ازدواج
تاریخ: ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ در باب: احکام زناگر دخترى که به حد بلوغ رسیده و رشیده[۱] است؛ یعنى مصلحت خود را تشخیص مىدهد، بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد. گفتنی است اکثر فقها در این مسئله اتفاق نظر دارند در مواردی که پدر و جدّ پدری غایب باشند به طوری که نشود از آنان اجازه گرفت و دختر نیاز مبرم به ازدواج داشته باشد، یا همسر مناسبى براى دختر پیدا شده که شرعاً و عرفاً، کفو اوست و پدر و جد پدرى، بدون جهت مانع مى شوند و سخت گیرى مى کنند، لازم نیست از پدر و جد پدری اجازه بگیرد.[۲] و نیز اگر دختر باکره نباشد در صورتى که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. ولى اگر به واسطه وطى به شُبهه یا زنا از بین رفته باشد، اجازه پدر یا جد پدری لازم است.[۳]
[۱]. رشیده به دختری گفته می شود که مصلحت خود را تشخیص می دهد و به دور از فشار، هیجانات و تحریکات شهوانی تصمیم می گیرد و به آینده خود و خانواده و حیثیت خانوادگی توجه دارد. اما دختری که از بلوغ عقلی برخوردار نیست و نمی تواند راجع به آینده تصمیم بگیرد و خیر و صلاح خود و خانواده اش را نمی داند، هر چند سنّش زیاد باشد، رشیده نخواهد بود و بدون اذن پدر یا جد پدری نمی تواند ازدواج کند.
[۲]. توضیح المسائل مراجع، ج۲، ص، ۴۵۸، بنا بر نظر حضرات آیات: فاضل لنکرانی، نورى همدانی، بهجت، سیستانى، و مکارم شیرازی. (البته در این مورد با اجازه دادگاه عقد صورت می گیرد)
[۳]. همان، ص ۴۵۹ م ۲۳۷۷، آیت الله زنجانی.
- ADD TO YAHOO
- ADD TO STUMBLEUPON
- ADD TO DELECIOUS
- ADD_TO_FRIENDFEED
- ADD TO LINKEDIN
- ADD TO TWITTER
- ADD TO FACEBOOK
- ADD TO GOOGLE PLUS
- ADD TO CLOOB
ثبت نظر