کپی شد
پیشینۀ فمينيسم
فمينيسم به عنوان دفاع از حقوق زنان و برابرى اين حقوق با مردان، پيشينهاى بيش از چند صده دارد، ولى مىتوان گفت كه اين واژه در اواسط قرن نوزدهم ميلادى به اين معنا به كار رفت. به منظور تحقق انديشه فمينيستى، به تدريج جنبشهاى گوناگونى شكل گرفته و براى رسيدن به خواستههاى خويش، راههاى متفاوتى را در پيش گرفتند. از نظر تاريخى تكامل جريان فمينيستى را مىتوان به دو مقطع و مرحله تقسيم نمود.
مرحله اوّل – از اوايل قرن 19 تا 1920 (بعد از جنگ جهانى اوّل)، و مرحله دوم – از دهه 60 به بعد است. البته فمينيسم در تعريف اوّليه خود، نهضت حقطلبى زنان بود كه از آمريكا شروع شد؛ يعنى زنان در برابر تبعيضهايى كه ريشه در “جنسيت” داشت و در آن زمان مطرح بود، حركتى را با انگيزه و هدف حقطلبى شروع نمودند كه تنها بر مبناى ديدگاهها و نگرشهاى خاص اجتماعى و بعضاً دينى خود قدم در اين مسير نهاده بودند.
اين نهضت، نقطه ضعف هايى هم در برداشت، ولى در سالهاى 1970 – 1980 گرايشهاى متعددى از فمينيستها، از گروههاى بسيار افراطى گرفته تا طيفهاى محافظه كار، و حتى دينى مذهبى ظهور نمودند.
در نتيجه، گرايش و نظرات متعددى در ايده فمينيستى وجود دارد، ولى همه آنها در اين كه حقوق زنان ناديده گرفته شده و مىبايست با انتخاب راه كارهاى مناسب، اين تضييع حقوق و تبعيض از ميان برود، مشتركاند. البته محورهايى هم وجود دارد كه موجب اختلاف و تعدد آنان گشته است.