کپی شد
نماز وحشت
نماز وحشت یا نماز «ليلة الدفن» ، نمازى است كه در شب اول دفن مؤمنی که از دنیا رفته است براى او خوانده مىشود. به اين خاطر نماز وحشت ناميده شده كه فردى كه از دنيا رفته هنوز با عالم قبر آشنايى و انسى ندارد و در خود احساس ترس و وحشت دارد و اين نماز با فضل الهى وحشت را از او دور مىكند، در روايت آمده كه اين نماز باعث راحتى ميت و گشادگى قبر او تا روز قيامت و زيادشدن حسنات و ثوابهاى انجام دهنده اين نماز و بالارفتن درجه او مى شود. [1] پس در واقع نماز رفع وحشت است نه نماز وحشت.
چگونگى خواندن نماز وحشت:
نماز وحشت را به یکی از روش های زیر می توان خواند:
1. در ركعت اول سوره حمد و سپس آيه الكرسى است و خواندن «از لا اله الا هو تا و هو العلی العظیم»[2] کافی است.[3] (بدون سوره توحيد) و در ركعت دوم سوره حمد و سپس 10 مرتبه سوره قدر «انا انزلناه» خوانده مى شود و وقتى نماز تمام شد، چنين گفته مى شود: «اللهم صل على محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الى قبر فلان» و به جاى كلمه فلان، نام ميت را مى برد.
2. در ركعت اول بعد از حمد آية الكرسى را تا «فِيها خالِدُونَ» بنا بر احتياط يك بار خوانده و…[4] بنابراین امام راحل ره نیز به خواندن تا «فِيها خالِدُونَ» فتوی نداده است.
3. پيامبر (ص) فرمود: «هيچ ساعتى در نزد ميت سخت تر از شب اول قبر نيست، پس بر مردگان خود رحم كنيد با صدقه دادن و اگر قدرت صدقه دادن نداشتى دو ركعت نماز براى ميت به اين ترتيب بخوان: در ركعت اول بعد از حمد، دو مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، 10 بار سوره تكاثر بخواند و بعد از نماز چنين بگويد: اللهم صل على محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الى قبر ذلك الميت فلان ابن فلان (به جاى فلان اول نام خود ميت و به جاى فلان دوم، نام پدرش را مى گوئى)».[5].
[1] . حاشيه مفاتيح، نماز براى اموات، ص 354.
[2] . بقره، 255.
[3]. نک: مجمع المسائل (للگلپايگاني)، ج1، ص 190، س 261.
[4] . نجاة العباد (للإمام الخميني)، ص 62.
[5] . حاشيه مفاتيح، نماز براى اموات، ص 354.