Warning: filemtime(): stat failed for /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/assets/js/front.min.js in /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/easy-table-of-contents.php on line 236
searchicon

کپی شد

مونرو (Monero)

گروهی متشکل از هفت سازنده که بلاک چین Bytecoin را شکل می‌دهند، در سال ۲۰۱۴ میلادی، واحد پول جدیدی با نام Bitmonero را به منظور انجام معاملات امن و بدون‌ نام معرفی کردند. این نام در نهایت به Monero که زبانی بین‌المللی برای واژه‌ سکه است تبدیل شد. از بین هفت سازنده‌ای که در ابتدا Monero را ایجاد کردند، پنج نفر از آنها تصمیم گرفتند که هویت خود را مخفی نگه دارند. فقط دو نفر از این توسعه‌دهندگان، با نام‌های «ریکاردو اسپاگنی» (توسعه‌دهنده اصلی) و «دیوید لیتاپای» شناخته شده‌اند.

هدف از ساخت مونرو

تیم پشتیبانی مونرو می‌گوید: حفظ حریم خصوصی و امنیت، بزرگ‌ترین اولویت‌های آنها بوده و صرف نظر از این‌که مونرو از نظر تکنیکی از چه صلاحیتی برخوردار است، سهولت استفاده و کارایی در درجه دوم اهمیت قرار دارد. به طور کلی، هدف کلی ساخت و رمزنگاری دقیق و امن این ارز این بود که اجازه پرداخت سریع، ارزان و بدون ترس از سانسور را بدهد.

حوزه دیگری که مونرو سعی در بهبود آن داشت، از نظر مقیاس‌پذیری است. به زبان ساده، مقیاس‌پذیری فقط به معنای رشد خوب شبکه در رابطه با تقاضا است. بر اساس تعریف، ارزهای رمزپایه مبتنی بر بلاک چین اندازه محدودی دارند؛ برای مثال، بیت کوین محدودیتی در اندازه بلوک ۱ مگابایتی داشته است. این بدان معنا است که فقط ۱ مگابایت داده می‌تواند در هر بلوکی که هر ۱۰ دقیقه در شبکه بیت کوین استخراج می‌شود، قرار گیرد. متأسفانه، وقتی بسیاری از کاربران تلاش می‌کنند تا همزمان با استفاده از بیت کوین تراکنش انجام دهند، بلاک چین با داده‌های حاصل از این تراکنش‌ها پُر می‌شود. آن‌دسته از تراکنش‌هایی که نمی‌توانند در یک بلوک قرار بگیرند باید منتظر بمانند تا یک استخراج‌گر آنها را وارد کند. از آن‌جایی که ماینرها ترجیح می‌دهند تراکنش‌هایی را با بیشترین هزینه‌های پیوست‌شده در نظر بگیرند، اگر شبکه بسیار شلوغ باشد، مردم را تشویق می‌کنند تا هزینه‌ها را افزایش دهند، تا این افزایش در هزینه‌ها تراکنش‌ها و معاملات با این ارزها را نیز شامل شود. این همان اتفاقی است که در بهار ۲۰۱۷ میلادی در مورد بلاک چین بیت کوین رخ داد. برخی از معاملات فقط برای تأیید اعتبار، نیاز به کارمزد بیشتر از ۳۰ دلار داشتند!

اما مونرو متفاوت است. هیچ محدودیتی در اندازه بلوک از پیش تعیین شده وجود ندارد. در حالی که این امکان برای داده‌های تراکنش بیشتر در هر بلوک وجود دارد، یک نقطه ضعف وجود دارد؛ آن هم این که اسپم‌ها می‌توانند زنجیره بلوک معاملات را پر کنند که این می‌تواند بلوک‌های بزرگی ایجاد کند.[1]

 

[1]. سایت خانه سرمایه، « ارز دیجیتال مونرو چیست؟ به همراه قیمت لحظه ای آن»