کپی شد
مهمترین افراد جریان احمد الحسن
پیروان احمد الحسن از ابتدا تا کنون در فراز و نشیب هستند، به این معنا که برخی از افراد با فریب خوردن از این جریان، جذبشان میشوند، از طرف دیگر برخی از گروندگان این گروه پس از مدّتی که در این جریان بودند کم کم به ماهیت واقعی این جریان پی میبرند و از آن جدا میشوند.
افراد متعددی به این فرقه منحرف گرویده و در رشد آن نقش داشته و احیانا دارند. اما در این راستا نقش برخی از آنان پر رنگتر بوده و هست. در این گفتار به چند تن از شخصیتهای برجسته و تأثیر گذار که صبغه علمی و سیاسی دارند، اشاره می شود:
حیدر مشتت، شیخ ناظم العقیلی، سید حسن الحمامی، سید واثق الحسینی و شیخ حبیب السعیدی از جمله کسانی هستند که به احمد الحسن ایمان آورده و جزو موافقان وی محسوب می شوند، البته حیدر مشتت بعدا از ایمانش برگشته است.
احمد الحسن در اواخر سال ۲۰۰۳ م طی بیانیهای یمانیت حیدر مشتت را اعلام کرده و بحث وصایت و سفارت خود را از یمانیت جدا نمود: «فاعلموا أیها الناس أنه لایمانی إلا کان لی کیمینی داعی لأمری هادی لصراط الله الذی أسیر علیه بإرشاد أبی الإمام المهدی محمد بن الحسن (علیه السلام) …»؛[1] «ای مردم بدانید! هیچ یمانی وجود ندارد، مگر اینکه در سمت راست من قرار گرفته و فراخوان کننده به امر من است. امری که هدایت کننده به راه خدا است و یمانی با ارشاد پدرم مهدی (علیه السلام) حرکت میکند».
بر همین اساس، حیدر مشتت[2] اولین مسافرت تبلیغیاش را به زادگاه خود (العماره در جنوب عراق) آغاز کرده و مردم را (بنابر ادعای خود) به سوی سفیر و فرزند امام دوازدهم (علیه السلام) دعوت کرد. وی پس از مدتی به همراه شخصی به نام «عیسی المزرعاوی» وارد ایران شد. عیسی المزرعاوی تبلیغ خود را در شادگان خوزستان آغاز کرده و عدهای از مردم را به بیعت با احمد الحسن در آورد. اما حیدر مشتت به سمت شهر مقدس قم آمده و پس از دیدار با آیت الله روحانی و شیخ علی کورانی[3] راهی از پیش نبرده و پس از تحمل هفت ماه زندان در ایران، به عراق بازگشت.
در سال ۲۰۰۵ م با بروز اختلافات عدیدهای بین احمد الحسن و حیدر مشتت، احمد بصری در تناقضی آشکار، طی بیانیهای خود را به صورت توأمان وصی امام و یمانی موعود معرفی کرده و گفت: «و أمری أبین من الشمس فی رابعة النهار و إنی أول المهدیین و الیمانی الموعود»؛[4] «امر من روشنتر از خورشید در وسط روز است و من اولین مهدی و همان یمانی موعود هستم».[5]
احمدالحسن در شهر نجف دفتری دارد که توسط چهار تن از علمایی که به او ایمان آورده اند اداره می شود. این چهار تن عبارتند از شیخ ناظم العقیلی، سید حسن الحمامی، سید واثق الحسینی و شیخ حبیب السعیدی.[6]
پیروان این فرد خود را «انصار امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)» مینامند و فعالیتشان را با استفاده از فضای مجازی و اینترنت، ساخت برنامههای تبلیغاتی مانند مستند «ظهور کرده»، چاپ کتاب و جزوات توسط انتشارات وابسته به جریان احمد الحسن با نام «اصدارات الامام المهدی»، تبلیغ چهره به چهره در محافل عمومی اعم از مدارس، خیابان و دانشگاهها، شرکت در نمایشگاههای کتاب فرانکفورت و بغداد در سال 2012 م، تأسیس رادیو، چاپ ماهنامه «صراط مستقیم» و هفتهنامه «منجی» (به صورت الکترونیکی) انجام میدهند.[7]
[1] . عکس و رونوشت بیانیه در نزد نویسنده موجود است.
[2] . با توجه به وجود نیروهای صرخی در کربلا و نجف و مخالفت شدیدشان با انصار احمد الحسن، حیدر مشتت به بغداد رفته و با همراهی ضیاء الکرعاوی اقدام به تشکیل مؤسسه القائم و انتشار نشریه «القائم» نمود تا بدین وسیله بتواند احمد الحسن را تبلیغ کند. احمد الحسن نیز وارد بصره شده و نشریه «الصوت الحق الاسبوعیه التی تروج للفکر المهدوی» اقدام به گسترش دعوت انحرافی خود نمود. ذوالفقار علی ذوالفقار، الحرکات المهدویه، ص، ۵۳.
[3] . جهت اطلاع از ماجرای دیدار حیدر مشتت با شیخ علی کورانی، به کتاب دجال بصره، ص ۳۰ الی ۴۰ مراجعه شود.
[4] . عکس و رونوشت بیانیه در نزد نویسنده موجود است.
[5] . احمد بن اسماعیل ، أدعیاء المهدویه، ص ۱۲۱.
[7] . مهدی یوسفیان . محمد شهبازیان، فصلنامه مشرق موعود شماره 27، ص 62.