searchicon

کپی شد

ملاحظاتى بر نظريۀ گادامر

از آن جا كه در سال‏هاى اخير رويكرد گادامرى فراوان به چشم مى‏خورد و از اهميت زیادی برخوردار است به برخى از انتقاداتى كه به ديدگاه گادامر وارد است، اشاره مى‏شود:

اولاً: به چه دليل بايد به معناى متن و مقصود مؤلف، بى التفات باشيم و عامدانه تغافل كنيم؟ آيا مفسر نمى‏تواند بر اساس معيارهايى در تفكيک افق ذهنى خود از افق ذهنى مؤلف بكوشد؟

ثانياً: بنابر مبناى گادامر، به نوعى نسبى گرايى آشكار مى‏رسيم و ميان فهم درست و نادرست، هيچ مرزى باقى نمى‏ماند و در واقع، اين نظريه به نحوی مشابه نظریۀ “نسبیت” كانت است.

ثالثاً: در كليت و عموميت نظريۀ گادامر مى‏توان اشكال كرد، و تأثير پذيرى از پيش فرض‏ها و پيش داورى‏ها و سنت‏ها را امرى اجتناب ‏پذير دانست.

رابعاً: اگر هر فهمى نيازمند پيش فرض باشد، مسلماً همان فرض پيشين نيز محتاج پيش فرض است و اين در واقع به دور يا تسلسل منتهى مى‏گردد.[i]

 


[i] . هادوی تهرانی، مهدی، مبانی کلامی اجتهاد،225 و 235، مؤسسۀ فرهنگی خانۀ خرد، چاپ سوم، قم، 1385ش.؛ بیات، عبدالرسول، فرهنگ واژه ها، ص590-592، مؤسسۀ اندیشه و فرهنگ دینی، چاپ دوم، قم، 1381ش.
Rasende distraktør av lungestenose hos friske voksne: foreløpig erfaring i alle tilfeller. https://norgerx.com/levitra-professional-norge.html