Warning: filemtime(): stat failed for /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/assets/js/front.min.js in /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/easy-table-of-contents.php on line 236
searchicon

کپی شد

طواف نساء

یکی از واجبات غیر رکنی مناسک حج، طواف نساء است. طواف نساء اگرچه واجب است و بدون آن زن حلال نمى‌شود، لكن ركن نيست و ترک عمدى آن موجب باطل شدن حج نمى‌شود. واجب است بر كسى كه حج انجام داده آن را به جا آورد،  و اگر به جا نياورد زن بر او حلال نمى‌شود، همچنین آن چه از زن بر او حرام شده بود مثل عقد كردن و خطبه خواندن و شاهد شدن نيز بنابر احتياط واجب بر او حلال نمى‌شود.[1]

طواف نساء در عمرۀ مفرده، بايد بعد از تقصير يا حلق انجام شود.

طواف نساء به مرد اختصاص ندارد؛ بلكه بر زن و خنثى[2] و خصىّ[3] و بچۀ مميز نيز، لازم است و اگر زن نيز آن را ترک كند، مرد بر او حلال نمى‌شود. همچنین  اگر ولىّ طفل غير مميز، او را محرم كرد، بايد – بنابر احتياط واجب – او را طواف نساء بدهد تا بعد از بالغ شدن، زن يا مرد بر او حلال شود.

طواف نساء و نماز آن، اگرچه واجب است و بدون آن زن حلال نمى‌شود، ولى ترک عمدى آن، ضرر به صحت ساير اعمال عمره مفرده نمى‌زند، بلكه بر عمره گزار، انجام آن واجب است و اگر به جا نياورد، زن و آنچه مربوط به آن است – مثل عقد و خِطبه و شاهد شدن برعقد کسی دیگر – بنابر احتياط واجب، حلال نمى‌شود.

پيش از به جا آوردن طواف نساء، بايد از مطلق تلذّذِ زناشويى اجتناب شود.[4]



[1]. موسوى خمينى، سيد روح اللّٰه، ‌منتخب مناسک حج، ص283 ؛محمودى، محمد رضا‌، مناسک حج (محشّٰى)، ص 231.

[2]. رضا، مهيار ، فرهنگ ابجدى عربى- فارسى،متن، ص 375. الخُنْثَى‏- ج‏ خُنَاثَى‏ و خِنَاث‏: آنكه آلت مردى و زنى هر دو را دارا باشد.

[3]. همان، ص 364،  خَصَى‏- خِصَاءً [خصي‏] هُ: آن مرد را اخته كرد

[4]. مناسک حج (محشی)، ص 546.‌