Warning: filemtime(): stat failed for /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/assets/js/front.min.js in /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/easy-table-of-contents.php on line 236
searchicon

کپی شد

ضرورت شناخت “الحاد معاصر” و راه مقابله با آن

“زندگی‌گرایی منهای معنویت”، “معنویت گرایی منهای خدا”، “خداگرایی منهای دین” و ” دین‌گرایی منهای شریعت” چهار طیف تشکیل دهنده الحاد معاصر است.

الحاد معاصر صرفاً بر استدلال‌های فلسفی تکیه نمی‌کند؛ بلکه فراتر و عمده‌تر به عملکرد دین‌گرایان در جامعه توجه نشان می‌دهد تا با نقد و نفی آن بتواند دین و اصالت آن را انکار نماید.

الحاد معاصر با استناد به کارکردهای برخی از اتباع دين (که همان بدفهمان دین مانند داعشی‌ها هستند)، می‌کوشد تا بگوید دین به تکثیر خشونت دست می‌زند و از این رهگذر آن را انکار کند و این انکار را طبیعی جلوه دهد.

تا مادامی که ما شناخت دقیق و درستی نسبت به الحاد معاصر  نداشته باشیم، نمی‌توانیم مبارزه درستی را با آن به انجام برسانیم؛ بلکه حتی ممکن است در مواردی کوشش‌های ما برای مقابله با آن، تأثیر منفی بر جای بگذارد؛ از این رو تمرکز جدی بر شناخت علمی پدیده الحاد در دوره معاصر و مؤلفه‌ها و مختصات آن، یک ضرورت است. [1]

 

[1]. خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری در کنفرانس علمی الحاد معاصر در جامعة اهل البیت (ع) در قم.