کپی شد
آداب عید فطر
در روایات اسلامى براى اعیاد به ویژه اعیاد مذهبى؛ از جمله عید فطر، عید غدیر و… آداب و رسوم خاصى؛ نظیر پوشیدن لباس نو، اطعام، صلۀ ارحام و… توصیه شده است که برای آگاهی بیشتر دراین باره به آدرس زیر مراجعه کنید.[1] در ذیل به برخی از آداب عید فطر اشاره میشود:
الف. رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: كسى كه شب عيد را زنده بدارد، در روزى كه دلها مىميرند دل او نخواهد مرد.[2]
ب. امام صادق (علیه السّلام) به يكى از اصحاب خود فرمود: چون شب عيد فطر رسيد، سه ركعت نماز مغرب را بگزار و سپس به سجده برو و بگو:
«يا ذا الطول يا ذا الحول يا مصطفى محمد و ناصره صلّ على محمد فاغفر لى كل ذنب اذنبته و نسيته و هو عندك في كتاب مبين.»
«اى صاحب قدرت و نيرو! اى برگزيننده و يارىكننده محمد! بر محمد و آل او درود فرست و هر گناهى را كه انجام دادهام و آن را فراموش كردهام و آن در محضر تو، در كتابى آشكار ثبت است بر من ببخشاى و بيامرز.» و پس از آن صد بار بگو: «اتوب الى الله»
ج. پس از نماز مغرب و عشاء و نماز صبح، همان تكبيرهايى را كه در ايام تشريق (يازدهم تا سيزدهم ذى حجه) مىگويند، بگو: «اللَّه اكبر، اللَّه اكبر. لا اله الا اللَّه و اللَّه اكبر، اللَّه اكبر و لله الحمد، اللَّه اكبر على ما هدينا و الحمد لله على ما ابلانا.»[3]
[1]. حر عاملی، وسائلالشيعة، ج 8، ص 89 و ج 10، ص 440، “بَابُ اسْتِحْبَابِ صَوْمِ يَوْمِ الْغَدِيرِ وَ هُوَ الثَّامِنَ عَشَرَ ذِي الْحِجَّةِ وَ اتِّخَاذِهِ عِيداً وَ كَثْرَةِ الْعِبَادَةِ فِيهِ وَ خُصُوصاً الْإِطْعَامَ وَ الصَّدَقَةَ وَ الصِّلَةَ وَ لُبْسَ الْجَدِيدِ”.
[2]. صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 76.
[3]. فتال نیشابوری، محمد بن احمد، روضة الواعظين و بصيرة المتعظين، ج 2، ص 355.