Warning: filemtime(): stat failed for /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/assets/js/front.min.js in /home/islamp/public_html/fa/wp-content/plugins/easy-table-of-contents/easy-table-of-contents.php on line 236
searchicon

کپی شد

آثار مثبت کرونا

کرونا با همه پیامدهای منفی‌اش، تأثیرات مثبتی هم بر سبک زندگی افراد و جوامع داشته که به نمونه‌هایی از این تأثیرات اشاره می‌شود:

  1. افزایش حضور در کنار اعضای خانواده و بیشتر‌شدن ارتباطات کلامی و عاطفی
  2. فرصت برای مطالعه کتب گوناگون
  3. انجام کار‌های عقب مانده
  4. صله‌رحم با استفاده از تلفن و فضای مجازی
  5. صرفه‌جویی در وقت
  6. کاهش هزینه‌های غیر ضروری در زندگی؛ همانند رفتن به رستوران
  7. کاهش مصرف‌گرایی در مد و پوشاک
  8. بهتر شدن پوشش خانم‌هایی که حجاب را رعایت نمی‌کردند
  9. کاهش سفر و تردد و ترافیک خودرو
  10. کاهش میزان مجروحان و مرگ و میرهای ناشی از تصادف
  11. کاهش میانگین مصرف سوخت و بنزین از ۱۰۵ لیتر به ۴۲ لیتر در ماه (آمار وزارت نفت)
  12. تنفس محیط زیست: محیط زیست به سبب کاهش اجباری تولید گازهای گلخانه‌ای، آلاینده‌های هوا، پسماندها و فاضلاب‌های صنعتی، و کاهش تخریب منابع طبیعی، نفسی تازه کرده و به همین دلایل، گونه‌های حیوانی و گیاهی احیا شده‌اند.
  13. مجاهدت و ایثار وصف‌ناپذیر کادر پزشکی و درمانی برای معالجه بیماران کرونایی
  14. خرید اینترنتی اقلام ضروری زندگی
  15. ارتقای مراقبت‌های عمومی در جامعه؛ نظیر پرهیز از تجمعات غیرضروری و رعایت فاصله اجتماعی
  16. مشارکت در فعالیت‌های جهادی خودجوش (هم‌دلی مؤمنانه)
  17. به تعویق انداختن مطالبات
  18. کاستن از هزینه‌های مراسم‌ عروسی و عزا و اختصاص آنها به امور خیر
  19. ورزش در منزل
  20. ارتقای سطح بهداشت فردی
  21. دست‌گیری از ضعفا و سالمندان
  22. بخشیدن، تخفیف و یا تأخیر در دریافت اجاره املاک
  23. تدریس و تحصیل از طریق فضای مجازی و ارتقای سطح سواد رسانه‌ای
  24. ایثار و ترجیح دیگران بر خود، گذار از فردگرایی به جمع‌گرایی و تقدم منافع جمعی بر منافع فردی؛ هم‌چون کمک داوطلبانه به کادر پزشکی و بیماران کرونایی، تأمین هزینه‌های درمان، توجه به خرید تجهیزات بیمارستانی، تولید انبوه ماسک، و…
  25. گذار از نگرش‌ مادی‌گرایانه به نگرش معنویت‌گرایانه و توجه بیشتر به دعا، استغفار و توسل
  26. گذار از غرور قدرت به ضعف و ناتوانی و افول غرور علمی در نظام جهانی: ضعف علم و قدرت انسان در مقابل یک ویروس، جهان را به وحشت انداخته که حاکی از جهل و قدرت ناچیز و محدود انسان می‌باشد.
  27. ارتقا و رشد فناوری: بحران کرونا در کنار آسیبی که به شرکت‌ها و ساختارهایی که از فناوری بهره‌مند نبودند وارد کرده‌است، موجب ایجاد فرصت‌های بزرگ برای شرکت‌هایی شده که شیوع این ویروس، عملکرد آنها را توسعه و ارتقا داده؛ به عنوان مثال مدیر و بنیان‌گذار شبکه اجتماعی توئیتر گفته است: «کارمندان این شرکت می‌توانند برای همیشه از خانه کار کنند». واقعیت جدید آن است که با حضور کرونا بسیاری از شرکت‌های مبتنی بر فناوری، ضربه سختی به بازار آسمان‌خراش‌ها و ساختمان‌های اداری در شهرهای بزرگ جهان خواهند زد. امکان دسترسی رایگان به کاربران آموزشی برای شرکت در دوره‌های آنلاین تا رُبات‌های تحویل داده شده در چین برای تسهیل «فاصله‌گذاری اجتماعی» و نیز اپلیکیشن‌هایی که برای سنجش میزان در معرض خطر قرار گرفتن، تولید شده‌اند، از نمونه‌های ارتقا و رشد فناوری است. در ایران نیز می‌توان برای مثال، از راه‌اندازی «اپلیکیشن شهر»، توسط شهرداری جهت آموزش، اطلاع‌رسانی مستقیم و آنی شهروندان در مقابله با بحران‌ها، از جمله شیوع بیماری‌های واگیر و حوادث غیرمترقبه، هم‌چون زلزله نام برد.[1]

نمونه دیگر، نرم‌افزار آموزشی «شاد» یا شبکه اجتماعی دانش‌آموزان است که از طرف وزارت آموزش و پرورش و به منظور برگزاری کلاس‌های درس دانش آموزان و اجرای آموزش‌های مجازی مدارس در ایام شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی، طراحی شده و در دسترس دانش‌آموزان قرار گرفته است. دانش‌آموزان از طریق این برنامه می‌توانند تمامی آموزش‌ها، تکالیف و آزمون‌های خود را انجام داده و برای معلم خود ارسال نمایند.[2]

  1. تولید واکسن ایرانی کرونا و تحقق شعار «ما می‌توانیم».[3]

 

[1]. باشگاه خبرنگاران جوان، «تأثیرات مثبت و منفی کرونا بر سبک زندگی»؛ خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، «تحلیل اثرات کرونا بر سبک زندگی»، دکتر سیدرضا صالحی ‌امیری.

[2]. سایت مشاوره تحصیلی هیوا؛ سایت خبرینو، نصب اپلیکیشن شاد مدارس.

[3]. خبرگزاری مهر، «جزئیات تولید ۸ واکسن ایرانی کرونا/ ایران در بین ۱۱ کشور اول».